PROFESYONEL EĞİTİMLER

Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- Uzak Doğu Mutfağı

Haberdar Et
Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- Uzak Doğu Mutfağı

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
10 Gün
09.00-18.00
(Hafta içi)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

En Yakın Eğitim Dönemleri

Yeni dönem bilgisi daha sonra açıklanacaktır.

Eğitim Programı Hakkında

"Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi- Uzak Doğu Mutfağı" nedir?

Profesyonel Aşçılık temel eğitimlerini tamamlamış mezunlara Uzak Doğu mutfakları konusunda ileri seviye bir bilgi ve beceri kazandırmak için özel olarak kurgulanmıştır. Endonezya'dan başlayarak Japonya, Tayland ve Çin mutfaklarının zengin kültürünü kapsayan bu uzmanlaşma programı, katılımcıları dünyada giderek popülerleşen ve talep edilen bir başlık haline gelen Uzak Doğu mutfaklarındaki temel teknikleri öğrenmeye ve bu becerileri sektördeki mutfaklarda uygulamaya teşvik etmektedir.

Bu eğitim programı, Uzak Doğu Mutfağı alanında uzmanlaşmak isteyen profesyonel aşçılık öğrencileri için bir giriş niteliği taşmaktadır. Eğitim kapsamında geleneksel ve yenilikçi sushiler, gyoza, bao ve dim-sumlar, Japon et yemekleri, pekin ördeğini işleme gibi konularının yanı sıra, tempura, wok yemekleri ve farklı soslar ve malzemelerin kullanımına dair teknikler de öğretilir.

Uzak Doğu Mutfağı’nda Seçmeli Uzmanlaşma Eğitimi, Japon mutfağının uluslararası alandaki en ünlü temsilcilerinden Master Şef Hiroki Takemura’nın önderliğinde gerçekleşecek. 
Özellikle sushi ve kaiseki gibi sofistike Japon yemeklerinde uzmanlaşmış olan Takemura, kariyeri boyunca Tokyo, New York, İstanbul ve Londra gibi gastronomi merkezlerinde ve bu şehirlerin Nobu, Shogun, Zuma, Sunset, Sushi Manga gibi prestijli restoranlarında Head Chef olarak çalıştı. Sadece Japon mutfağını değil, aynı zamanda Japon kültürünü de dünya çapında tanıtma misyonuyla hareket eden Takemura’nın mutfak felsefesi, sadelik, zarafet ve malzemelerin doğallığını ön plana çıkaran geleneksel Japon tekniklerine dayanır. Genç şeflere rehberlik ederek Japon mutfak sanatının gelecekteki temsilcilerini yetiştirme konusunda da büyük bir tutkuya sahip olan Takemura, 10 gün sürecek bu eğitim boyunca, uzmanlığını MSA’lılarla paylaşacak.

Kimler Katılabilir

MSA Profesyonel Aşçılık temel eğitimini tamamlamış olan 18-49 yaş arası öğrencilerimiz ve eğitim programlarını başarıyla tamamlamış tüm mezunlarımız bu programa katılım sağlayabilir. Tüm profesyonel eğitim kuralları bu eğitim için de geçerlidir.

Eğitim Süresi

MSA kampüsünde gerçekleşecek olan Seçmeli Uzmanlaşma Uzak Doğu Mutfağı eğitimi 23 Eylül'de başlayacak ve 10 gün sürecektir. Eğitime katılmak için lütfen oi@msa.com.tr e-mail adresi üzerinden bizimle iletişime geçin.


Neler öğreneceğim?

Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.

  • Geleneksel Sushi
  • Gyoza
  • Ramen
  • Yenilikçi Sushi
  • Donburi
  • Tempura
  • Udon
  • Japon Et Yemekleri
  • Satay
  • Pekin Ördeği
  • Katsu
  • Bao
  • Dim sum
  • Wok Yemekleri
  • Noodle
  • Fried Rice

Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet