PROFESYONEL EĞİTİMLER

Profesyonel Pasta Tasarım Eğitimi

Hemen Başvur
Profesyonel Pasta Tasarım Eğitimi

Yaş Aralığı

Yaş Aralığı
18-49

Eğitim Süresi

Eğitim Süresi
10 Gün
09:00 - 18:00
(Hafta İçi)

Eğitim Ücreti

Eğitim Ücreti

En Yakın Eğitim Dönemleri

Eğitim Programı Hakkında

"Profesyonel Pasta Tasarım Eğitimi" nedir?

Günümüzde profesyonel pastacılık mesleği, lezzet, tasarım, teknik ve inovasyon başlıklarının tümünü kapsamak durumunda. Pastacılığın en sanatsal uzantısı olan pasta tasarımında uzmanlaşmak için hem yoğun bir teknik bilgi hem de yaratıcılığı beslemek adına farklı disiplinlerden destek almak gerekir. Bu eğitimde, temel pastacılık bilgisine sahip olan herkes pastacılık alanındaki trendleri donanımlı bir şekilde karşılayacak uzmanlık kazanır. Pasta tasarım sürecinin fikir aşamasından başlayarak, inşaası ve süsleme tekniklerine hakim olur, yoğun pratikle el becerisini geliştirir. Sektörde yenilikçi tasarımlarla fark yaratabilmek için disiplinler arası referanslardan ilham alır, mesleki anlamda vizyon kazanır.

Katılım Koşulları Nelerdir?

Profesyonel Pasta Tasarım eğitimine katılım gösteren öğrencilerin eğitim süresi boyunca hijyen kurallarına (Tırnak, sakal tıraşı vs.) uygun bir şekilde şef ceketleri ve önlükleri ile derse giriş yapmaları gerekmektedir.

Sektör profesyonelleri eğitim sırasında kendi şef ceket ve önlükleri ile derse katılım sağlayacaktır. Eğitime katılım için sektör profesyonellerinden en az 1 senelik mutfak çalışanı olarak belirtilen SGK dökümü veya gastronomi alanında alınmış bir diploma istenmektedir.

MSA mezunları eğitimde kullandıkları MSA üniformalarını kullanacaktır. Tüm profesyonel eğitim ve sınıf kuralları bu eğitim süresince de geçerli olacaktır.


Neler öğreneceğim?

Ders konuları, sektördeki trendleri kapsayacak pasta tasarım ve süsleme alanlarında farklı teknikleri öğrenip pratik etmek üzere oluşturulmuştur.

1. ve 2. Gün

İki Katlı Buttercream Piping Çiçek Süslemeli Pasta

Kakaolu Pandispanya Yapımı

Vanilyalı Pastacı Kreması Yapımı

Buttercream Yapımı

Pastaların Kapatılması, Sıvanması ve Katların Üst Üste Yerleştirilmesi

Buttercream ile Piping Çiçek Modelleme

 

3. Gün

Çikolata Dekorlu Kuğu Pasta

Victoria Sponge Kek Yapımı

Beyaz Çikolatalı Krema Yapımı

Buttercream Yapımı

Pastanın Kapatılması ve Sıvanması

Şeker Hamuru ile Kuğu Kafası Modelleme

Çikolata Temperleme ve Tüy Şeklinde Dekor Yapımı

 

4. Gün

Ayıcık Şeklinde Buttercream Piping Süslemeli Pasta

Kakaolu Pandispanya Yapımı

Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması Yapımı

Buttercream Yapımı

Pastanın Kapatılması ve Figüre Uygun Forma Getirilmesi

Piping ile Pastanın Süslenmesi

 

5. Gün

İki Katlı, Alt Katı Strafor, Yenilebilir Kağıt Baskılı ve Wafer Paper Süslemeli Pasta

Bitter Çikolatalı Kek Yapımı

Bitter Çikolatalı Pastacı Kreması Yapımı

Bitter Çikolatalı Ganaj Yapımı

Karamel Sos Yapımı

Isomalt ile Dekor Hazırlanması

Yenilebilir Kağıt Baskısının Pastaya Uygulanması

Wafer Paper ile Çiçek Modelleme

 

6. Gün

Geode Cake

Kakaolu Pandispanya Yapımı

Vanilyalı Pastacı Kreması Yapımı

Beyaz Çikolatalı Buttercream Yapımı ve Renklendirilmesi

Fıstık Ezmesi Yapımı

Pastanın Kapatılması ve Sıvanması

Isomalt ile Dekor Hazırlanması ve Renklendirilmesi

 

7. Gün

Ahşap Desenli Kasa Şeklinde Küp Pasta

Bademli Kek Yapımı

Vanilyalı Pastacı Kreması Yapımı

Bitter Çikolatalı Ganaj Yapımı

Pastanın Kapatılması ve Sıvanması

Pastanın Şeker Hamuru ile Kaplanması ve Gıda Boyası ile Ahşap Görünümü Verilmesi

Hediye Paketi Şeklinde Figür Yapımı

 

8. Gün

Graffiti Cake Yapımı

Kakaolu Pandispanya Yapımı

Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması Yapımı

Bitter Çikolatalı Ganaj Yapımı

Boya Püskürtme Makinesi ile Çikolatadan Duvar Görünümü Yapımı

Duvarın Üzerine Gıda Boyası ile Graffiti Boyama

 

9. ve 10. Gün

İki Katlı, Alt Katı Strafor Şeker Hamuru Modellemeli Pasta

Kakaolu Pandispanya Yapımı

Beyaz Çikolatalı ve Kahveli Krema Yapımı

Bitter Çikolatalı Ganaj Yapımı

Pastanın ve Straforun Şeker Hamuru ile Kaplanması

Şeker Hamuru ile Pastanın Modellenmesi

 

DEMO

Dışı Jel Kaplamalı Tropikal Ada Pastası

Agar Agar ile Jel Yapımı

Asetat Kullanarak Pastanın Jel ile Kaplanması

Tropikal Ada Şeklinde Süslenmesi

 

 

 


Başarı Hikayeleri

MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın

Neden MSA’yı tercih etmeliyim?

Keşfet