Chef & Owner Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık
Haberdar EtYaş Aralığı
Eğitim Süresi
Eğitim Ücreti
En Yakın Eğitim Dönemleri
Eğitim Programı Hakkında
Kimler Katılabilir
Temel mutfak ve Profesyonel Pastacılık eğitiminin yanı sıra;
ileri seviye dekor ve kaplama hamuru (pastilaj, şeker hamuru, çikolata hamuru, royal icing, şeker yapımı ve işleme), makaron ve nougat gibi petit four’ların üretimi,
Craquelin, St. Honore, Eclair, Croquanbouche gibi choux hamuru işleme, mirror glaze ve naked cake gibi güncel akımlarda pasta yapımı, diyabetik, glütensiz ve vegan gibi özel amaçlı ürünlerin uygulaması, artizan çikolata yapımı ve işleme teknikleri ile ekşi maya ekmek çeşitleri üzerinde ileri seviye teknik donanıma sahip olmak,
Gıda güvenliğinde yöneticilik becerileri edinmek,
Konsept dahilinde tatlı büfesi – banket – hazırlık ve sunum süreçlerinde ileri seviye beceri kazanmak,
MSA Eğitmen Şefleri gözetiminde MSA kampüste ve Emirgan’da bulunan 2 adet MSA Dükkan’ın pastane operasyonunda yer alarak toplu üretim süreçlerine dahil olmak,
MSA Catering ve etkinlik operasyonlarında hem mutfak, hem de saha deneyimi sahibi olmak isteyen
Ayrıca Profesyonel Yiyecek-İçecek İşletmeciliği eğitimi de alarak kendi iş yerinin hem pasta-ekmek şefi hem de patronu olmak isteyen 18-40 yaş aralığındaki kişiler.
Eğitim Süresi
Chef & Owner Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık eğitimi, 472 saat pratik ve 40 saat teorik olmak üzere toplam 512 saat Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık, 96 saat Chef & Owner kapsamında Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimini kapsamaktadır. Ayrıca öğrenciler, MSA Dükkan’larının pastane üretim mutfağında 192 saatlik uygulama deneyimi kazanır ve MSA’nın belirlediği işletmelerde 4 ay zorunlu staj yaparlar.
(İşletme eğitim başlangıç tarih ve saati için https://msa.com.tr/egitim/profesyonel-yiyecek-icecek-isletmeciligi linkinden ulaşabilirsiniz)
Neler öğreneceğim?
Profesyonel mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanızı sağlayacak ders başlıkları teorik ve pratik olmak üzere iki bölümdür.
Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık Teorik Dersler
- Tabak Sunumu
- Mutfak Ekipmanları
- Menü Planlama ve Maliyet Hesaplama
- Satın Alma
- Gıda Güvenliği
- İş Güvenliği
- Beslenme
- Ağırlama Sektörüne Giriş
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Teorik Dersler
- Yer Seçimi Ve Konsept Mühendisliği
- Pazarlama Ve İletişim
- Marka Kimliği Ve Yönetimi
- Yatırım Ve İşletme Fizibilitesi
- Proje Dekorasyon Ve Mimari
- Mutfak Ekipmanı Ve Malzemesi Seçimi
- Hukuk, Ruhsat Ve Belgelendirme
- Dijital Pazarlama
- Muhasebe
- Türkiye Ve Dünyadan Menüler
- Menü Teorik Bilgiler
- İnsan Kaynakları Ve Personel Seçimi
- Servis Standartları
- Marka Tescil Ve Patent
- İçecek Stratejileri
- İş Güvenliği
- Girişimcilik
- Satın Alma Ve Depolama
- Bakım, Onarım, Yenileme
- Ödeme/Raporlama Sistemleri Teknolojisi Ve Qr
- Operasyonel El Kitabı
- Şubeleşme Ve Franchising
- Trendler Ve Yeni Konseptler
- Maliyet Kontrol
- Catering
- Gıda Ve Hijyen Güvenliği
- Mutfak Ik Organizasyonu
Uzun Dönem Profesyonel Pastacılık Pratik Dersler
- Aşçılık I - Bıçak Kullanımı Ve Kesim Teknikleri
- Yumurtalar
- Tuzlu Kurabiyeler
- Tatlı Kurabiyeler
- Kekler
- Pandispanyalar
- Pasta Yapım Teknikleri
- Pasta Kreması Ve Glazeler
- Entremetler
- Merengler
- Macaron
- Donuk Tatlı Teknikleri (Dondurma, Sorbe, Semifreddo)
- Tartlar Ve Kişler
- Ekmek Üretim Teknikleri
- İleri Seviye Laminalı Hamurların Üretimi Ve İşletme Teknikleri
- Dökme Hamurların Üretim Teknikleri
- Şerbetli Türk Tatlıları
- Dekor Ve Kaplama Hamuru – Royal İcing, Şeker Hamuru
- Cheesecakeler
- Custardlar
- Çikolata Yapım Ve Teknikleri
- Yiyecek İçecek İşletmeciliğinde Yöneticilik Becerileri
- Gıda Güvenliği Yöneticiliği
- Mutfak Organizasyonu
- İleri seviye modern petit four’ların üretimi
- İleri seviye mayalı, mayasız ve dökme hamurlu ürünlerin üretimi
- İleri seviye choux hamuru işleme teknikleri (Craquelin, St. Honore, Eclair, Croquembouche)
- İleri seviye laminalı hamur hazırlama ve işleme teknikleri
- Özel amaçlı kekler (diyabetik, çölyak, vegan)
- Artizan çikolata yapımı ve işleme teknikleri
- İleri seviye Ekmek Üretim Teknikleri (Ekşi Maya, Alman Ekmekleri, İtalyan Ekmekleri, Glütensiz)
- Güncel Akımlarda Pasta Yapım Teknikleri (Mirror Glaze, Naked Cake, Geode Cake)
- İleri seviye donuk tatlı teknikleri (dondurma, sorbe, cup)
- Moleküler pastacılık
- Gıda ürünü Ar-Ge çalışması
- İleri Seviye Dekor ve kaplama hamurları (pastilaj, şeker hamuru, çikolata hamuru, royal icing ve şeker yapım ve işleme teknikleri)
- Konsept dâhilinde tatlı büfesi hazırlanması (ürünlerinin seçilmesi, üretimi süreçleri, birleştirilmesi ve sunumu)
- İleri seviye tabaklama teknikleri
- Dekoratif obje tasarım ve üretimi
- Pull sugar (ileri seviye şeker işleme teknikleri
Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Pratik Dersler
- Mutfak Uygulamaları
- Alkollü İçkilerin Tanıtımı
- Bar Teorik Ve Uygulama
- Kahve Teorik Ve Uygulama
- Şarap Eğitimi
MSA mezunları hangi diploma ve sertifikalara sahip oluyor?
- MSA Profesyonel Pastacılık Diploması
- MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği Diploması
- CTH Diploması (L3 Seviyesi)
- M.E.B Onaylı Sertifika
- Gıda Güvenliği Üzerine Uluslararası HACCP Sertifikası
- Zorunlu Hijyen Sertifikası
- Zorunlu İş Güvenliği Sertifikası
Faydalı Bilgiler
Başarı Hikayeleri
MSA ile tanışmış, bu deneyimi yaşamış mezunların kendi ağzından hikayelerine yakından göz atın